Suđenje Tomislavu Pavkoviću (1987), Anti Tokiću (1989), Ivanu Petroviću (1987), Jaki Jakovljeviću (1988), Marku Gavranu (1992), Mariu Zlomisliću (1991), Slavku Ivankoviću (1990) i Josipu Pavkoviću (1990), zbog kaznenog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, nastavljeno je u Općinskom sudu u Livnu saslušanjem svjedoka.

Nitko od pozvanih svjedoka nije prepoznao optužene. Naredno ročište na kojem je predviđeno iznošenje završnih riječi stranaka, zakazano je za 3. travnja ove godine. Piše Dnevni list.

Optužnicu zastupa tužiteljica Nevenka Ćorić, a obranu optuženih odvjetnici Perica Babić, Nada Dalipagić, Jozo Ćurić, Jerko Gavran i Zdravko Rajić.

Ova grupa mladića je optužena da su u noći 14./15. kolovoza 2015. godine konzumirali alkohol u većem broju ugostiteljskih objekata na području Posušja, a potom su se dogovorili da odu u selo Omerovići kod Tomislavgrada kako bi 'dignuli džamiju u zrak' i prestrašili tamošnje stanovnike.

Kupili su bocu plina koja se koristi u domaćinstvima i potom su se s dva vozila uputili ka Omerovićima. Zaustavili su se ispred džamije te su ispred ulaznih vrata dvorišta džamije ostavili plinsku bocu iz koje su povremeno ispuštali plin. U međuvremenu su staklenom bocom razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu Passat u vlasništvu Seme Nuhić, a nakon toga su se vozilima odvezli ispred kuće Zajima Đulića.

Uz galamu, mještanima su psovali “balijsku majku” te im upućivali prijetnje govoreći “gotovi ste”.

Napali su Zajima i Zijada Đulića te razbili vjetrobransko staklo na vozilu Mercedes vlasništvo Zajima Đulića. Dalje su u svom pohodu razbili prozor na kući Alije Rahmanovića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok