Odluka o osnivanju vrtića u Drvaru, koji ne radi od 2007. godine i nazvan je "Majka hrabrost", donesena je na inicijativu načelnika Broćete.

"Iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika su odobrena novčana sredstva za rekonstrukciju vrtića, dok je Ambasade Bugarske donacijom osigurala opremanje vrtića", kaže Broćeta za Srnu.

On je rekao da je odluka o osnivanju vrtića donesena u lipnju, iako je općina u izuzetno teškoj financijskoj situaciji.

"Planiramo uz redovan rad i niz drugih aktivnosti namijenjenih djeci predškolskog uzrasta", kaže vršilac dužnosti direktora vrtića Željka Krneta.

Naziv ustanove "Majka hrabrost" je ustanovljen u sjećanje na Drvarčanku Јelenu Trikić, koja je žrtvujući svoj život podarila život svom djetetu.

Јelena je, odričući se kemoterapije u interesu zdravlja bebe, izgubila bitku sa bolešću. Ona je izabrala potomstvo, produžetak života, a Drvarčani su izabrali naziv "Majka hrabrost" da se ne zaboravi Јelenin čin.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donesena je odluka i o visini cijene boravka djeteta u vrtiću po kojoj cjelokupni boravak iznosi 120 KM, a poludnevni 60 KM.

"Ukoliko dvoje dece iz iste obitelji pohađa vrtić, drugo djete ima popust od 40 posto, a treće dijete će imati besplatan boravak. Općina je odlučila da na taj način izađe u susret korisnicima vrtića", kaže Broćeta.

Ona kaže da je proces registracije pri kraju i nadaju se skorom raspisivanju natječaja za upis djece i prijem radnika.

"Јedino nam još nedostaju sredstva za uređenje dvorišta", dodaje Krneta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok