U krugu Vatrogasnog društva Tomislavgrad obavljena je svečana primopredaja vatrogasnoga vozila - cisterne marke Mercedes.

Vozilo je rabljeno, ali u odličnom stanju, a nabavljeno je iz Njemačke uz financijsku pomoć tvrtke Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad i asistenciju Petra Vukadina, iseljenog Duvnjaka uz čiju pomoć je slično vozilo nabavljeno i prije nekoliko godina.

U ime Stožera civilne zaštite Općine Tomislavgrad zahvalnicu je predstavnicima poduzeća Nevistić-commerce uručio načelnik Ivan Vukadin, a zahvalu su im uputili i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Jozo Jakić i zapovjednik tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević.

Nakon službenog dijela okupljeni su razgledali opremu i prostorije u kojima 24 sata dnevno boravi devet tomislavgradskih vatrogasaca. Trenutni vatrogasni dom je privremeno rješenje, jer je u planu izgradnja novoga doma izvan središta grada.

Inače, Vatrogasno društvo Tomislavgrad od voznog parka od ranije posjeduju dvije vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za gašenje šumskih požara.

- Svi vatrogasci su opremljeni osobnom zaštitnom opremom za šumske požare, kao i opremom za gašenje objekata - za Fenu je kazao Jurčević. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok