U periodu od 16. do 19. travnja u Novom Travniku i Travniku, održano je  XXI.  Otvoreno Federalno  natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplinama Komornih ansambala i orkestara.

Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 300 ansambala sa preko 1000 sudionika osnovnih i srednjih škola i tri Glazbene akademije. Našu školu predstavljalo je 13 ansambala koji su osvojili 5 prvih, 6 drugih i 2. treće nagrade.

Orkestar harmonika naše škole,  klasa nastavnika Mladena Jelovića, osvojio je Prvu nagradu u prvoj kategoriji. Orkestar broji 13 članova (Maria Jelović, Anđela Bartulović, Ana Romić, Bruno Cvrlje, Ivan Tomić, Mate Barun, Marko Omazić, Iva Marijan, Antea Konta, Hanija Pekić, Ivana Barać, Ivan Mišković i Enis Đonlagić).

. Duo harmonika Ivan Tomić i Hanija Pekić, klasa nastavnika Maria Perkovića, u  prvoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu.

 Duo harmonika Maria Jelović i Anđela Bartulović, klasa nastavnika Mladena Jelovića i Marija Perkovića, u trećoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu.

 Sa odjela glasovira natjecalo se 5 ansambala. U klasi nastavnice Belme Verem, učenici Marija Milić i Milivoj Ivanković, u prvoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu. Marko Gotovac i Veronika Čečura,  u drugoj kategoriji  osvojili su Drugu nagradu, a Marko Gotovac i Ružica Živko, u trećoj kategoriji  osvojili su također Drugu nagradu.

U klasi nastavnice Nikoline Ćorić učenice Natalija Tičinović i Karla Ursa, osvojile su Prvu nagradu u drugoj kategoriji, te Nika Ištuk i Lucija Omazić,  u trećoj kategoriji osvojile su Drugu nagradu.

Sa odijela flaute natjecala su se 3 ansambla.

U klasi nastavnice Berime Cero, učenice Nika Kelava i Anđela Pelivan  u prvoj kategoriji osvojili su Drugu nagradu . U drugoj kategoriji Anđela Perković i Ana Klara Milošević  osvojile su Drugu nagradu. 

U klasi nastavnica Ružice Šagolj i Berime Cero, Sara Tičinović i Andrea Ursa u drugoj kategoriji osvojili su također Drugu nagradu. 

S odijela gitare u klasi nastavnika Darija Šekerije natjecala su se 2 ansambla. 

Gabrijela Mihaljević i Saša Viktoria Knežević u drugoj kategoriji osvojile su Treću nagradu, a Iva Marijan i Tana Đonlagić  u trećoj kategoriji osvojile su također Treću nagradu.     

Svim našim učenicima i njihovim nastavnicima iskrene čestitke na osvojenim nagradama na ovom natjecanju. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok