Sinoć je u Gradskoj knjižnici Livno održana kulturna manifestacija peti put zaredom u povodu obilježavanje Svjetskog dana knjige , autorskih prava i dana Hrvatske knjige "Noć otvorenih knjižnica  2018.".

 Kulturno zabavni program je započeo u 18 sati i trajao je do 1 sat iza pola noći.  Sa prigodnim govorom  prisutne  posjetitelje je pozdravila ravnateljica Draga Krešo  te naglasila je  važnost knjige  kao medija. 

Današnje  vrijeme obilježava znanje i prilagodba, pa ovim putem  stavljamo naglasak na  knjigu i mlade u nadi da ćemo uspjeti prenijeti ljubav prema pisanoj riječi i učenju kako bi ih uključili u svjetska kretanja.

Posjetitelji  su  uživali u glazbenom zabavnom programu  koji su izvodili učenici naših  livanjskih osnovnih škola  i glazbene škole F.S. Vilhar. 

U 20 sati je upriličena „Živa knjižnica“ koja je bila iznimno posjećena, posjetitelji nisu krili zadovoljstvo  u sudjelovanju, te interaktivnom  odnosu  sa živim knjigama.

Također posjetitelju  su se prisjetili livanjskih događanja , običaja i ljudi koju su obilježili Livno kroz čitanje ozbiljnih tekstova  „Stare priče o Livnu i livnjacima“ koje su na poseban i topla način interpretirali  glumci kazališne scene „Cleuna“

Cjelovečernji program je bio veoma sadržaj, zanimljiv i atraktivan. Hvala  svim sudionicima i posjetiteljima na uspješnoj večeri gdje je bilo  obostrano  zadovoljstvo sudjelovanja. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok