Robert Bagarić; Foto: Livno Online

Tužiteljstvo Hercegbosanske županije formiralo je tri odvojena istražna predmeta u kojima se predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić dovodi u vezu s nizom kaznenih dijela među kojima je i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti.

Kako je za Fenu kazao glasnogovornik Županijskog tužiteljstva u Livnu Danko Rimac uglavnom je riječ o korupcijskim kaznenim djelima od kojih su dva predmeta još u fazi prijave gdje se poduzimaju sve mjere i radnje, u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku FBiH, u cilju ispitivanju navoda iz izvješća o počinjenom kaznenom dijelu, dok je za jedan predmet utvrđena osnovanost sumnje čime je pokrenuta istraga.

– Sva tri predmeta vezana su za korupcijska kaznena dijela što prvenstveno znači zloupotrebu položaja ili ovlasti – kazao je Rimac dodavši kako druge informacije nisu za javnosti jer bi mogle dovesti u opasnost cilj same istrage.

U svim predmetima, kaže Rimac, poduzimaju se sve mjere i radnje u cilju ispitivanja navoda iz dostavljenih izvješća o kaznenim djelima, što znači da se saslušavaju svjedoci te traže materijalni dokazi koji bi pomogli u nastavku istrage.

Predistražne radnje u sva tri otvorena predmeta po nalogu Županijskog tužiteljstva provode djelatnici Federalne uprave policije koji su ovih dana, po nalogu Općinskog suda u Livnu, iz Skupštine Hercegbosanske županije izuzeli određenu dokumentaciju koja je dostavljena Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Neslužbeno se doznaje da se prijavitelj dovodi u vezu s nezakonitim zapošljavanjem u Skupštini Hercegbosanske županije, kršenjem propisa javnih nabavki i slično. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok