Općinski sud u Livnu, rješenjem od 23. travnja 2018. godine, potvrdio je optužnicu županijskog tužiteljstva u Livnu, protiv osumnjičenog F.L., državljanina Bosne i Hercegovine, rođenog 1983. godine u Livnu, gdje je i nastanjen, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Optuženom se stavlja na teret da je suprotno odredbama članka 4. i članka 19. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga , dana 22.01.2018.godine u Livnu u ulici Kraljice Katarine bb, neovlašteno posjedovao opojnu drogu tipa "Cannabis", u količini od 1,024 grama, a koju su djelatnici sektora kriminalističke policije odjeljenja za suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a, HBŽ, Livno, prilikom legitimiranja istoga pronašli i oduzeli.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 18. svibnja 2018. godine zakazao ročište radi izjašnjenja krivnje u kaznenom predmetu protiv optuženog.

Za kazneno djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz članka 239. stavak 3. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se optužnicom županijskog tužiteljstva HBŽ optuženom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

U skladu sa člankom 78. Kaznenog zakona Federacije BiH prema optuženom je predloženo izricanje sigurnosne mjere "Oduzimanje predmeta" i to opojne droge "Cannabis" u pronađenoj količini.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

Priopćeno je iz županijskog tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok