Gradska limena glazba HKUD Dinara iz Livna i ove je godine tradicionalnom Prvosvibanjskom budnicom (promenadom) pozdravila Livnjake na međunarodni praznik rada.

 

Orkestar, kojim je ravnao Mladen Jelović, od 6.30 do 8 sati obilazio je ulice grada Livna kako bi pozvao stanovništvo na buđenje. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Dinara” osnovano je 1895. godine dok su njezini najstariji članovi upravo Gradska limena glazba koja djeluje od 1902.godine.

Svoje aktivnosti Gradska limena glazba najviše vežu za nastupe na smotrama puhačkih orkestara, a na repertoaru imaju skladbe klasičnih kao i suvremenih glazbenika s kojima su osvajali i veliki broj nagrada na prigodnim natjecanjima.

Jedan od značajnih nastupa, Gradska limena glazba imala je prije deset dana u Dubrovniku gdje su u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, ispred crkve Svetog Vlaha s Gradskim harmonikaškim orkestrom i Ženskom vokalnom skupinom HKUD-a Dinara odrzali koncert pod nazivom “Kultura ne poznaje granice”. Idući nastup ovo društvo ima krajem svibnja gdje kao gosti nastupaju na kulturnoj manifestaciji “Vridne ruke zagore, obale i škoja” koja se održava u Trogiru. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok