U organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad, pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, u srijedu je održano kviz natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola Tomislavgrad u Domovinskom ratu.

Natjecanje je organizirano na 27. obljetnicu zaustavljanja tenkovske kolone bivše JNA u Šujici kod Tomislavgrada.

Natjecali su se učenici iz tri osnovne škole s područja Tomislavgrada te učenici Gimnazije Tomislavgrad i Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada.

S obzirom da su sve timovi pokazali zavidno znanje te točno odgovorili na pitanja iz prvog kao i dodatnog kruga, stručni žiri odlučio je da se pobjednik odlučio tzv. izvlačenjem iz šešira.

Sreća je bila naklonjena Gimnaziji Tomislavgrad čija je momčad proglašena pobjednikom, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi fra Mijo Čuić iz Bukovice, a treće Srednjoj strukovnoj školi iz Tomislavgrada.

Prvoplasirana i drugoplasirana škola nagrađeni su statuom kralja Tomislava, dok je trećeplasirana škola dobila monografiju Pet hrvatskih kraljevskih gradova.

Prije održavanja kviza učenici, nastavnici i profesori duvanjskih škola zapalili su svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su puhački orkestar, pjevački zbor i plesni ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad te KUD Zora iz Piškorevaca kod Đakova. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok