Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i proganih Hercegbosanske županije u suradnji s Gender Centrom Federacije Bosne i Hercegovine prekjučer, 9. svibnja 2018. godine u restoranu „Hajdučke vrleti“ na  Blidinju u općini Tomislavgrad održalo je jednodnevnu radionicu o temi „ Pisanje projekata, monitoring i izvještavanje“ u  provedbi projekta „Unaprjeđenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodno zasnovanog nasilja na županijskoj i općinskoj razini“.

 

Projekt se realizira u okviru UN Women programa „ Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja u Bosni i Hercegovini koji financijski podržava Švedska razvojna agencija SIDA.

Ivana Mišković savjetnica predsjednika Vlade Hercegbosanske županije za gospodarstvo i Proračun i koordinator provedbe Strategije razvoja Hercegbosanske županije nazočnima je prezentirala Europske fondove: Europska teritorijalna suradnja, upravljanje projektima ( programiranje, identifikacija, formulacija, financiranje, provedba i praćenje i evaluacija, te metodologiju upravljanja projektima (pozivi, razumijevanje i prijavljivanje, prijavni obrasci, evaluacija i ocjena). Nijaz Avdukić pomoćnik direktora Federalnog Zavoda za programiranje razvoja prezentirao je Strateško planiranje: Osnovni koncept strateškog planiranja ( strateški okvir, vizija, analiza unutarnjeg i vanjskog okruženja, strateški ciljevi/prioriteti/mjere, primjeri strateških dokumenata).

Ocjena je sudionika radionice da je upoznavanje s projektima prekogranične suradnje od velike koristi i da bi bilo dobro da se ovakve kvalitetne stručne radionice održe još nekoliko puta kako bi se zainteresirani mogli kvalitetno prijaviti na javne pozive iz EU fondova za ovu oblast kojoj društvo pridaje sve veći značaj.

Sastanku su pored predstavnika resornog ministarstva i predstavnika Gender Centra Vlade Federacije BiH nazočili i članovi Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji u Hercegbosanskoj županiji i članovi općinskih multisektorskih timovima Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok