Posljednjih nekoliko mjeseci Kupres se pretvorio u veliko gradilište.

Tako su u ovoj općini u tijeku radovi na dvama objektima, a radi se o izgradnji zelene tržnice i završetku radova na sportskoj dvorani. Piše Večernji list BiH.

Intenzivirani radovi

Tako su s toplijim danima i početkom građevinske sezone na kupreške ulice izašli strojevi kako bi ponovno intenzivirali radove na završetku projekta zatvorene zelene tržnice u Kupresu, prve takve u Hercegbosanskoj županiji.

Prema riječima kupreškog načelnika Milana Raštegorca Kome, u sklopu, tržnice koja se gradi na 310 četvornih metara, naći će se razni popratni sadržaji, a njezinim završetkom poljoprivredni proizvođači moći će zakupiti štand i tako na brži i jednostavniji način svoje proizvode plasirati kupcima.

- Inače, izgradnja tržnice financira se kreditnim sredstvima Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), koji će financirati 70 posto projekta, točnije 175.000 maraka, dok je ostatak financiran iz proračuna Općine Kupres, kazao je Raštegorac Komo, dodavši da bi radovi trebali biti završni do 1. srpnja.

- S vanjske strane planiramo izraditi štandove ponedjeljkom, jer je to kod nas “pazarni” dan. Nastojimo uvezati domaću proizvodnju i proizvoditi ekološku hranu - kazao je prezentiravši nam kako teku radovi na tržnici.

Također, u tijeku su i radovi na postavljanju krova na sportskoj dvorani čija bi izgradnja trebala biti dovršena do kraja 2018. godine. Za završetak radova na kupreškoj sportskoj dvorani, koji su počeli prije deset godina, ukupno je bilo potrebno oko 1,5 milijuna maraka, dok su za ovu fazu gradnje osigurana sredstva iz općinskog proračuna i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji su za tu namjenu izdvojili 600.000 kuna, odnosno oko 150.000 maraka.

Razvoj Kupresa

Načelnik Milan Raštegorac Komo kazao je za Večernji list kako će i u budućnosti nastojati što više graditi i uz, kako kaže, zimski turizam uspjeti raditi i na poboljšanju ljetnog, te i na taj način doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice, ali i, s druge strane, privući investitore i turiste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok