Predsjedništvo  Zajednice Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije u subotu 16.lipnja , u Kupresu je održalo svoju treću redovitu sjednicu na kojoj su sudjelovali svi članovi Predsjedništva.

Slijedom točaka dnevnog reda i nakon usvajanja zapisnika sa druge sjednice Predsjedništva ,predsjednik Ante Jukić podnio je izvješće o aktivnostima u periodu od II sjednice Predsjedništva do danas navodeći tri održana sastanka u radu Koordinacije Udruga Hercegbosanske Županije ,kontakte i razgovore sa Upravom za  pitanje branitelja i direktoricom Ljiljom Kovačević, odlazak u Sarajevo na informativni razgovor sa predstavnicima Instituta za medicinsko vještačenje, Fondacijom za stambeno zbrinjavanje te je uz to i prezentirao svoje sudjelovanje na danima obilježavanja proslave 26. obljetnice obrane Livna te 26.obljetnice stradanja hrvatskog naroda na Kupresu.

Uz navedeno Predsjedništvo je financijski pomagalo sve tri Općinske Udruge te je osiguralo vozilo za potrebe HVIDR-e Kupres za odlazak na memorijalni turnir u Zagreb.

U  raspravi o  aktivnostima Koordinacije Županijskih Udruga ,Predsjedništvo je donijelo Zaključke kojim se ne dozvoljava nikakvo glasanje i preglasavanje po bilo kojoj točci dnevnog reda dok  postoji ovaj vid organizacije koordinacije čime su podnijeli podnesak da se ustroji novi vid koordinacije od predstavnika Općinskih Udruga i to po tri predstavnika iz svake Općine/Livno, Kupres i Tomislavgrad/.

Otvaranjem treće točke „Analiza izvješća predsjednika HVIDR-e HVO HB Dragana Radića i predsjednika GO Ive Pranjića na sjednici Glavnog odbora u Kreševu“ otvorene je bila rasprava gdje je donesen Zaključak kojim se traži od Središnjih Tijela HVIDR-e HVO HB da se do kraja lipnja 2018 god. očituju o svom stravu i odnosu naspram ZU HVIDR-e HB Županije i legalnom novoizabranom vodstvu kako Općinskih Udruga tako i Županijske HVIDR-e.

Po četvrtoj točki dnevnog reda koja se odnosila  na Izvješće predsjednika općinskih Udruga o članstvu i načinu plaćanju članarine i provedene međusobne rasprave a s obzirom da  niti jedan od predsjednika nije pismeno dostavio popis članova i način uplate članarine kako općinskoj, županijsko tako i Središnjici HVIDR-e, donesen je Zaključak da se do kraja lipnja 2018.godine pismeno dostave traženi podaci u prostorije ŽU HVIDR-e HVO HB.

Predsjedništvo  Zajednice Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije je također donijelo Odluke vezane za XIX županijske športske koje će se održat 14. srpnja 2018 godine na stadionu N.K Kamešnice u Podhumu.

Planom je predviđeno da športske igre  započnu u 10 sati dostojanstvenim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Livnu a kao goste odlučeno je da se na taj dan pozovu predsjednik Vlade Hercegbosanske županije te gradonačelnik Livna i načelnici Tomislavgrada i Kupresa.

Što se tiče natjecanja članova Zajednica Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije , ono će se održati u disciplinama boćanja, pikada, streljaštva i viseće kugle.

Po ostalim pitanjima , odlučeno je da se u ovoj godini održe izvještajne Skupštine Općinskih udruga Livno i Tomislavgrad te izborna Skupština za Kupres, financijski da se potpomogne u izgradnji kapelice u vojarni u Livnu te je u završnom dijelu sastanka zatraženo očitovanje od Vlade Hercegbosanske županije što je sa Pravilnikom za stambeno zbrinjavanje.

Slijedeća redovita sjednica Predsjedništva Zajednice Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije  održat će u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok