Jehovini svjedoci u Zagoričanima; Foto: Čitatelj

Posljednih desetak dana na području općine Livno više žitelja je imalo kontakt s nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao Jehovini svjedoci.

Kako doznajemo ove osobe uglavnom dolaze na kućni prag i pokušavaju stupiti u kontakt s ukućanima tražeći malo njihovog vremena kako bi ih upoznali s njihovom vjerom. Uglavnom ovi pokušaji završe bezuspješno.

***

Jehovini svjedoci su pripadnici međunarodne kršćanske vjerske zajednice koja broji oko 8,3 milijuna pripadnika širom svijeta. Jehovini svjedoci smatraju da su oni pripadnici jedine istinite kršćanske crkve i odbijaju suradnju sa svim kršćanskim zajednicama. Također smatraju da njihova zajednica nastavlja djelo ranokršćanske, apostolske zajednice iz 1. stoljeća. Nijedna druga kršćanska crkva ne priznaje Jehovine svjedoke kao kršćansku zajednicu zbog njihovog odbijanja vjerovanja u Trojstvo, jednu od glavnih crkvenih dogmi. Neki teolozi smatraju da ovo čini Jehovine svjedoke židovsko-kršćanskom zajednicom. Jehovini svjedoci vjeruju da Isus ima božansko podrijetlo, ali da je stvoren od strane najvišeg boga Jehove, zbog toga ih mnogi vide kao henoteiste. Za ovo vjerovanje Jehovini svjedoci se pozivaju na Pavlovu Poslanicu Kološanima 1:13-20. (Wikipedia)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok