Početkom nove školske godine MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) na prostoru svoje odgovornosti započeo je prometno-preventivnu akciju "Počela je školska godina - zaštitimo djecu u prometu".

Akcija kao i prethodnih godina trajati mjesec dana, a cilj je skrenuti pozornost vozačima na djecu u prometu, a posebice na prvašiće, priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a. Imajući u vidu da su djeca najugroženiji sudionici u prometu, odlučeno je da policijski službenici budu prisutni prilikom dolaska i odlaska djece iz škola te su sve policijske postaje na području županije i pojedinačno za svaku školu napravile određene planove prometno-preventivne akcije i po tim planovima postupaju.

Pred tomislavgradskom osnovnom školom djelatnici policije od jutra su započeli s formiranjem školskih prometnih patrola, u kojem djeca prvih razreda zajedno s policajcima zaustavljaju vozila, a vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijele prikladne letke te ih upozoravaju da obrate više pozornosti u vožnji, a posebno u blizini škola. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok