Kongresna dvorana u hotelu Park u Livnu bila je mjesto održavanja V. redovne izvještajne skupštine ZU HVIDR-e HBŽ koja se održala u utorak, 11.rujna 2018.godine.

Skupštini je nazočilo 29 članova HVIDR-e ZU HVIDR-e HBŽ  dok su istoj u svojstvu gostiju prisustvovali predsjednici ZU HVIDR-e ZHŽ i HNŽ te ujedno dopredsjednici Zajednice udruga HVIDR-a HVO H-B Ivica Nosić i Zoran Zovko kao i direktorica Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije Ljilja Kovačević.

Nakon svečane intonacije hrvatske himne te minute šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje te prigodnim govorima gostiju pristupilo se usvajanjem Poslovnika o radu V Izvještajne skupštine i izborom radnih tijela.

U radnom dijelu skupštini se prvi obratio  Ante Jukić, predsjednik ZU HVIDR-e HBŽ  , koji je podnio Izvješće o radu Predsjedništva za period od 01. siječnja do 31.srpnja 2018.godine.

U svom govoru kratko je prezentirao rad udruge za prošlu godinu, održavanjem Izvanredne Izborne Skupštine ZU HVIDR-a HBŽ , njegovim izborom za predsjednika te održavanjem redovitih sjednica Predsjedništva.

Osvrnuo se i na uspješno održane XIX županijske športske igre ,kvalitetno sudjelovanje u radu četiri koordinacije županijskih Udruga HBŽ , sjednice Predsjedništva i radu Glavnog odbora Zajednice udruga HVIDR-a HVO H-B te je posebno spomenuo obilježavanje druge godišnjice smrti bivšeg predsjednika Ivana Mamića - Ićole.

Vezano za financijsko izvješće , Jukić je elaborirao da je u spomenutom periodu prihod iznosio 30.790 KM od čega  najveća stavka otpada  na uplaćene tranše od strane  Uprave za pitanje branitelja HBŽ ,25 000 KM te članarine u ukupnom iznosu od 3.483 KM  dok je rashod za isti period predstavljen u iznosu 28.032 što je potkrijepljeno izvješćem Nadzornog odbora ZU HVIDR-a HBŽ .

Po financijskom izvješću se provela rasprava gdje su delegati tražili određene odgovore čime je na kraju izvješće  usvojeno od strane delegata Izvještajne skupštine.

Također su delegati na prijedlog ZU HVIDR-a Kupres usvojili dva zaključka vezana za poslovanje ZU HVIDR-a HBŽ o kojem će se na idućoj sjednici očitovati Predsjedništvo ZU HVIDR-a HBŽ.

PREDSJEDNIŠTVO ZU HVIDR-e HB Županije

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok