Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u suradnji s Gender Centrom Federacije BiH organiziralo je dvodnevnu radionicu o temi „Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu“ koja je održana u Neumu u hotelu „Hotel Zenit“ od 17. – 19. rujna 2018. godine. To je bio nastavak prve radionice održane u Kupresu.

Radionicu su vodile dr.sc. Kristina Sesar i dr.sc. Arta Dodaj, a sudjelovali su predstavnici institucija i nevladinih organizacije s područja Hercegbosanske županije.

Dvodnevna radionica o temi „Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu“ bila je cilj  da se predstavnicima općinskih multisektorskih timova i koordinacijskog tijela koji rade na poslovima pružanja podrške i zaštite u slučajevima nasilja u obitelji i nasilja nad ženama pruži podrška u prevenciji, prepoznavanju i savladavanju stresa i profesionalnog sagorijevanja, te omogući efikasnije djelovanje u području profesionalne odgovornosti i izazova na radnom mjestu.

Radionica je organizirana u okviru implementacije projekta „Unapređenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodno zasnovanog nasilja na županijskim i općinskom razini“ , a koji se provodi u okviru UNWOMEN programa „Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“,  koji financijski podržava Švedska razvojna agencija SIDA.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok