U sklopu proslave Dana grada Livna danas je ispred zgrade MUP-a Hercegbosanske županije upriličeno i svečano otkrivanje te blagoslov spomenika sv. Mihovila uoči sutrašnjeg blagdana ovog sveca inače zaštitnika policije.

Svim nazočnim predstavnicima policijskih agencija, njihov dan odnosno blagdan njihova zaštitnika čestitao je i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz želje da svoj posao prije svega rade sukladno Ustavu i  zakonu na zadovoljstvo cjelokupnog društva koje uživa njihovu zaštitu.

Na svečanosti se, uz nazočnost brojnog izaslanstva HDZ-a i HNS-a BiH obratio i domaćin svečanosti Darinko Mihaljević ministar MUP-a HBŽ-a kazavši kako je policija stup društva te kao i sveti Mihovil, pouzdan i neovisan zaštitnik ljudi, njihove imovine ali i vladavine prava te nepremostiva utvrda za sve nazakonite radnje. Pohvalio se i činjenicom kako je upravo ova Županija po statističkim podacima kaznenih djela najsigurnija u Bosni i Hercegovini sa kontinuiranim padom kaznenih i prekršajnih djela što će se prema njegovim riječima nastaviti i u budućnosti s obzirom da se radi i na povećanju brojnosti pripadnika čemu svjedoče i danas nazočnih 30 novih policajaca ovog.

Predsjednik Čović ali i ministar Mihaljević pohvalili su i prekograničnu suradnju sa policijskim upravama iz Republike Hrvatske čiji su predstavnici danas također nazočili svečanosti.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok