Zajednica Udruge HVIDRA-e Hercegbosanske županije (HBŽ) inzistira da se poslije Općih izbora u BiH doradi i izmjeni Pravilnik o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji.

Iz Zajednice Udruge HVIDRA-e izrazili su zadovoljstvo što je Vlada HBŽ-a na jednoj od zadnjih sjednica usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji, ali također ističu kako vrijeme predizbornih aktivnosti nije primjereno za tako, kako su naveli, osjetljivu temu.

Županijska udruga HVIDRA-e traži da se poslije 7. listopada krene s adekvatnim izmjenama i dopunama u doradi i implementaciji u praksi kako županijskog zakona o dopunskim pravima branitelja tako i o navedenom Pravilniku o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji.

Inače , ovim Pravilnikom se uređuju uvjeti, način i postupak za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje i pomoć u stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji HVO-a HBŽ-a, navode iz Predsjedništva Zajednice Udruge HVIDRA-e HBŽ-a. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok