Četvrtak, 22. studenog, za obitelji dviju nestalih osoba u Kupresu i Drvaru, mogli bismo nazvati i danom žalosti.

Toga dana završena je potraga za nestalom žiteljicom Kupresa oko 23.30 sati pronalaskom njezina tijela u jezeru. Riječ je o Anđelki Zrno (60) za kojom je u četvrtak, oko 18 sati GSS HBŽ-a, na poziv obitelji, pokrenuo akciju potrage i spašavanja. Odmah po pozivu na teren su izašli pripadnici GSS-a HBŽ-a, GSS Grude i HGSS Posušje te organizirali potragu u kojoj je sudjelovalo 70 ljudi uključujući pripadnike Saveza gorskih službi spašavanja u BiH i mještane.

Tijelo nestale žene pronađeno je u Ivanovu jezeru, u pravcu Zlosela, 1,4 km udaljenog od njezine kuće, priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a i GSS-a BiH. Djelatnici PP Kupres osigurali su mjesto, a potom je uz nazočnost dežurnog liječnika Doma zdravlja Kupres napravljen očevid kojim je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem bez vidljivih ozljeda na tijelu preminule, tako da se, kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak, može reći da je to 11. samoubojstvo koje je u nepunih 11 mjeseci 2018. počinjeno u HBŽ-u.

I drugi slučaj potrage, ovog puta za nestalim 57-godišnjim Drvarčaninom, također je okončan tragičnim ishodom. Riječ je o Marinku Injcu iz Vidova Sela koji je zadnji put viđen u Drvaru 14. studenog oko 19 sati, otkad mu se gubi trag. Prijavu o nestanku policija je zaprimila tek u srijedu, 21. studenog, a iz MUP-a su zamolili sve one koji eventualno imaju informacije o nestalom Injcu da jave policiji na broj 122. U potragu su odmah stupili djelatnici PP Drvar i općinske civilne zaštite, da bi tog dana oko 10.30 sati u koritu rijeke Unac, na teritoriju općine Drvar, bilo pronađeno tijelo muškarca.

Glasnogovornik MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak kazao je da su tijelo ispod mosta uočili radnici Civilne zaštite, slučaj prijavili Policijskoj upravi u Drvaru, čiji su pripadnici, zajedno s liječnikom, izvršili očevid. Tom prigodom utvrđeno je da se radi o Marinku Injcu čije je tijelo prevezeno u mrtvačnicu livanjske bolnice, a po nalogu Tužiteljstva danas će biti obavljena obdukcija. Ono što je kroz očevid utvrđeno je da se radi o slučaju utapanja, nema vidljivih ozljeda na tijelu, tako da se isključuje počinjenje kaznenog djela. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok