Pripadnici Granične policije BiH u utorak i srijedu, u tri odvojena slučaja, spriječili su krijumčarenje 14 osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Republiku Hrvatsku.

Službenici Jedinice granične policije (JGP) Kamensko u utorak, 4. prosinca, spriječili su na području Livna pokušaj krijumčarenja dvojice državljana Sirije i dvojice državljana Maroka. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se bosanskohercegovački državljanin E.S. (1979.), koji je kontroliran u vozilu marke Mercedes, bh. registracijskih oznaka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na području Ljubuškog službenici JGP Doljani istog dana su spriječili krijumčarenje petero državljana Irana i jednog državljanina Iraka koji su se nalazili u Škodi bh. registracijskih oznaka, kojom je upravljao bh. državljanin F.T. (1995.).

U srijedu, 5. prosinca, službenici JGP Gorica spriječili su krijumčarenje četiri državljana Irana koji su otkriveni u Mercedesu bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH S.B. (1991.).

Vozila i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenje ljudi o događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, a protiv njih će biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok