• Short title article: Zaštita okoliša

U srijedu, 19. travnja 2023.godine, u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan je radni sastanak u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije,  na temu implementacije donesenih i donošenja novih podzakonskih akata  koji proizlaze iz Federalnog Zakona o zaštiti okoliša koji je stupio na snagu u ožujku 2021. godine,  usklađenih s  EU direktivama.

Na sastanku su, pored predstavnika Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ, sudjelovali i predstavnici  Federalnog ministarstva prostornog uređenja, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ, predstavnik Županijske uprave za inspekcijske poslove HBŽ – inspektor zaštite okoliša i predstavnik Ministarstva gospodarstva HBŽ.

Razgovaralo se o pozitivnim učincima novodonesenih podzakonskih akata i problemima u primjeni istih.

Razmijenjena su mišljenja i iskustva između sudionika sastanka, te dogovorena daljnja suradnja i međusobna podrška institucija po pitanju zaštite prirode, implementacije projekata i sveobuhvatne zaštite okoliša od onečišćenja na području HBŽ i ZHŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok