• Short title article: Obrazovanje

Danas je  u Livnu u hotelu Novitas održana konferencija na temu Unapređenje odgojno-obrazovnog sustava u Hercegbosanskoj županiji kroz uspostavu Centra izvrsnosti. Konferencija je održana u suradnji sa Centrom izvrsnosti  iz Splitsko dalmatinske županije.

Ciljevi programa CI SDŽ je omogućiti visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima iskustvo učenja pojedinog područja uz uvažavanje njihovih ideja, inicijativa i potrebe za samostalnim radom u manjim grupama te razvijanje logičko-kombinatoričkog, kritičkog i kreativnog mišljenja kao i motivacije za daljnji rad i razvoj njihovih sposobnosti i interesa.

 „Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ. A partneri su: Srednja strukovna škola Tomislavgrad, OŠ Fra Lovro Karaula Livno, OŠ Fra Mijo Čuić Bukovica, Srednja strukovna škola Silvije Strahimira Kranjčevića Livno, te Centar izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije.

Predviđeni početak provede projekta : 1.1.2023, a završetak 31.12.2024. Vrijednost projekta je 415.360,00 EUR (SDŽ financira 70.000,00 EUR) „ istaknula je ministrica Gordana Nakić, koja je i sama danas bila sudionik.

 
 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok