• Short title article: Povezivanje gradova

U četvrtak 30.11.2023. Livno je posjetilo izaslanstvo Grada Novske predvođeno gradonačelnicom Marijom Kušmiš i zamjenikom gradonačelnice Sinišom Kesićem.

U izaslanstvu su  bili predstavnici institucija, poduzeća, agencija  iz Novske, institucija te gradskih Službi. U posjet ih je primio gradonačelnik Livna Darko Čondrić sa suradnicima a prijam je upriličen u vijećnici Gradske uprave.

Gradonačelnica Kušmiš je zahvalila na gostoprimstvu te ukratko predstavila Novsku kao i projekte koje trenutačno provode. Posebno je istaknula one koje smatra pokretačem razvoja Novske poput gaming projekta, kako je naglasila,  najbrže rastuće industrije u svijetu. Govorila je o izgradnji kampusa za gaming industriju koja je u stalnom uzlazu i gdje se uložena sredstva višestruko vraćaju. Istaknula je zainteresiranost za povezivanje s Livnom te naglasila da razloga za buduću suradnju ima puno, s obzirom na to da dva grada vežu tradicija kao i činjenica livanjskog  porijekla mnogih koji žive i rade u Novskoj.

Gradonačelnik Čondrić je ideju o povezivanju prihvatio s velikim zadovoljstvom te je govorio o projektima Grada Livna koji su u tijeku kao i onima planiranima u budućnosti. Zahvalio je gradonačelnici Kuliš na dolasku i zainteresiranosti za pružanje pomoći posebno u vidu razmjene iskustava putem Razvojne agencije Novske.

Susretu je nazočio i konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak koji je u obraćanju istaknuo važnost povezivanja i ostvarivanja suradnje na raznim poljima. Gosti iz Novske i predstavnici Grada Livna nakon sastanka posjetili su „Livno cheese trail“ sajam sira livanjskih proizvođača u hotelu Novitas. Potom su posjetili Franjevački muzej i galeriju Gorica sa stalnim postavom slika Gabriela Jurkića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok