Turski državljanin Ileri Feyzullah Ugur, koji se u Bosni i Hercegovini nalazi radi studiranja na fakultetu u Travniku, našao se pred županijskim sudom u Zenici nakon što je hakirao Facebook profil i zauzvrat tražio novac.

Ugur je na društvenoj mreži Facebook dodao mlađu Zeničanku te je tražio da ga odobri kao prijatelja. Nakon što je to odbila, Ugur joj je poslao poruku da će joj pokazati "što sve može", nakon čega joj je iste noći hakirao Facebook profil i objavljivao neprimjeren sadržaj, piše Klix.ba.

U razgovoru za Klix otac oštećene djevojke govori kako su odmah kontaktirali MUP Zeničko-dobojske županije koje ih je usmjerilo na Federalnu upravu policije.

"Nazvali smo FUP i rekli o čemu se radi. Tražili su dokazni materijal i čim smo im poslali, dva sata poslije su ga locirali i informirali nas o tome. Dva dana poslije, s obzirom na to da su ga locirali i uhitili u petak, u ponedjeljak su nas pozvali na razgovor. On je sve priznao i trenutno mu je oduzeta dokumentacija, a čitav postupak je pokrenut i pred Županijskim sudom u Zenici", kazao je otac oštećene.

On se zahvalio FUP-u te istaknuo da je žalosno kako državljani Turske vraćaju bh. državljanima i ovoj državi za gostoprimstvo koje im se pruža u BiH.

Kako Klix doznaje, Ileri Feyzullah Ugur je i predstavnik studenata iz Turske u Travniku, a s obzirom na to da su mu oduzeti dokumenti, ne može napustiti BiH.

Početkom srpnja oštećena je dala iskaz i Županijskom tužiteljstvu u Zenici u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog Ilerija Feyzullaha Ugura zbog krivičnog djela neovlaštenog pristupa zaštićenom sustavu i mreži elektronske obrade podataka u stjecaju s kaznenim djelom ucjene.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok