Nedavnim osnivanjem tvrtke u Sarajevu globalni proizvođač i trgovac odjećom Hennes&Mauritz (H&M) sa sjedištem u Švedskoj potvrdio je najave o otvaranju prve trgovine u Bosni i Hercegovini tijekom iduće godine.

Da će Bosna i Hercegovina postati 71. zemlja u svijetu u kojoj H&M ima trgovine, navodi se i u posljednjem poslovnom izvješću te korporacije prema kojem su u prvoj polovini ove godine ostvarili prihod od prodaje veći od deset milijardi eura, a dobit od oko 600 milijuna eura nakon oporezivanja.

- Većina prodavaonica koje otvaramo su na tržištima u nastajanju, a većina onih koje zatvaramo nalaze se na već uspostavljenim tržištima. Prodajna mjesta za naše nove marke odjeće otvorit će se na našim uspostavljenim tržištima. Još uvijek vidimo veliki potencijal za nove trgovine u idućim godinama s obzirom na to da prodaja naših novijih marki postupno daju sve veći udio portfelja trgovine - objasnio je strategiju H&M-a njegov predsjednik Uprave Karl-Johan Persson, otkrivši kako je H&M ove godine planirao otvoriti 390 prodavaonica, a zatvoriti njih 150.

Mediji u Bosni i Hercegovini spekuliraju kako bi se prva prodavaonica H&M-a mogla nalaziti u sarajevskom trgovačkom centru Alta. Posljednja tržišta prije Bosne i Hercegovine koje je H&M otvorio bila su Island, Kazahstan, Gruzija, Vijetnam i Kolumbija, sve tijekom prošle godine. Piše Večernji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok