“Mi poštujemo samo legitimno izabrane predstavnike naroda u Predsjedništvu BiH. Slijedom toga, pozivamo i Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH u Travnik, sjedište Županije Središnja Bosna”, izjavio je Bojan Domić, politički tajnik HDZ-a Središnja Bosna, za Dnevnik.ba.

“Ukoliko bi bošnjačke stranke u službeni posjet pozvale Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Hrvati Središnje Bosne to bi smatrali političkom provokacijom”, kazao je za Dnevnik.ba Bojan Domić, politički tajnik Županijskog odbora HDZ-a BiH Središnja Bosna.

Domić u izjavi ističe kako Hrvati u tom dijelu BiH nisu glasovali za Željka Komšića i da sz ga, između ostalih, i Bošnjaci Središnje Bosne podržali.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci bi se u Središnjoj Bosni trebali odlučiti žele li da im u posjete stiže Šefik Džaferović ili Željko Komšić.

“Mi poštujemo samo legitimno izabrane predstavnike naroda u Predsjedništvu BiH. Slijedom toga, pozivamo i Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH u Travnik, sjedište Županije Središnja Bosna”, izjavio je Domić.

Prema njegovim riječima, BiH je moguća samo kao država triju konstitutivnih naroda i njenih građana, a ne da jedan narod zato što je brojniji ima dva člana Predsjedništva BiH.

“BiH mora imati novi reformirani Izborni zakon BiH u kojem će legitimno predstavljanje biti zajamčeno svakom od naroda koji prema Ustavu tore ovu zemlju kao i svim ostalim građanima. To je temelj BiH i njene budućnosti, a ne ove šibicarske prijevare cijelog jednog naroda”, kazao je Domić za Dnevnik.ba.

Podsjetimo, načelnici općina Kiseljak, Kreševo, Dobretići i Vitez i predsjednici Općinskih vijeća Novi Travnik, Travnik, Bugojno, Kiseljak, Fojnica, Jajce i Busovača proglasili su zajedničkim pismom Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, personom non grata na hrvatskim područjima u Središnjoj Bosni.

U Travniku i drugim gradovima Središnje Bosne jutros su osvanuli plakati s natpisima “Not my president”, a prije nekoliko dana su objavljene i fotografije privatnih obiteljskih kuća s natpisima “Komšić nije moj predsjednik”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok