Nova godina i praznici sve su bliže, a pitanje kako ih i gdje provesti postaje sve aktualnije. Većina građana naše zemlje kaže - novogodišnju noć provest će kod kuće ili na trgovima, u gradovima gdje žive.

Ima i onih koji će putovati, a aranžmani za novogodišnje praznike već su raspodati. Od onih za regionalne ili europske destinacije do onih najskupljih - egzotičnih, donosi N1.

Sarajevo se sprema za sezonu praznika - lampice, ukrasi, Holiday market po uzoru na europske metropole. Zabava na otvorenom za sve uzraste - od najmlađih do najstarijih.

"Ove godine trodnevni program u našem gradu koji smo pripremili za sve naše sugrađane, posjetitelje i turiste. Počinjemo s mladim umjetnicima sa glazbene akademije 30.12. ispred Katedrale koji će klasičnom glazbom nekako nas uvesti u zimsku čaroliju. Naravno središnja manifestacija 31.12. ispred Vječne vatre spektakularan koncert Harija Mata Harija i 1.1. Bombaj Štampa i kultni Đuro", rekla je za N1 Naida Kraljić iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Organizatori se nadaju da će se trend dolazaka velikog broja turista i gostiju u Sarajevo nastaviti i za predstojeće praznike. Za one koji tu žive, Vječna vatra, obližnje planine ili obiteljska atmosfera recept su za dobar provod u novogodišnjoj noći.

Mnogi građani Sarajeva su rekli da će slaviti upravo u Sarajevu no, mnogi će i putovati, od europskih do dalekih, egzotičnih destinacija.

U turističkim agencijama kažu da je ponuda bila odlična a aranžmani su već sada rasprodani.

"Mi smo već prije mjesec dana popunili sve kapacitete za egzotične destinacije - Bali, Kuba, Meksiko, Zanzibar, za neka putovanja smo morali proširivati kapacitete. Tu su i Vijetnam, Kambodža... To su neke egzotične destinacije gdje je sada ljeto i počinje sezona i građani BiH sve više i više odlaze na te destinacije", rekao je Muharem Konjalić, direktor agencije "Jungle Travel".

Bogata je ponuda putovanja i u europske metropole. U agencijama kažu, sretnici su novogodišnja putovanja rezervirali mjesecima unaprijed. No, ima i onih koji čekaju last minute ponude.

"Tako da smo ove godine izbacili jedno hit putovanje, Madrid-Barcelona-Valencia i ono je rasprodano u prvih mjesec dana. Tu je Istanbul tradicionalno, Rim, Venecija, Toskana...za svakoga po nešto", rekla je Maja Tuljković iz agencije "Sol Azur Buena Vista".

U ovisnosti od destinacije, novogodišnje putovanje doći će vas od 250 pa do nekoliko tisuća maraka, kažu u agencijama. No mnoge će iznenaditi podatak da u našoj zemlji jednako putuju svi - od studenata do umirovljenika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok