Švedski modni brend H&M prvu trgovinu u Bosni i Hercegovini otvorit će u ožujku naredne godine, a Banja Luka će biti prvi grad koji će poželiti dobrodošlicu ovoj kompaniji u našu zemlju, doznaje Klix.ba.

Prema neslužbenim informacijama, trgovina H&M-a bit će locirana u tržnom centru Delta Planet koji je trenutno u fazi izgradnje, a švedski brend bi vrata kupcima trebao otvoriti krajem trećeg mjeseca 2019. godine.

U H&M-u ipak još uvijek ne žele govoriti o detaljima.

"Za sada samo možemo reći da 2019. godine otvaramo prve trgovine u BiH. Uskoro ćemo izaći s konkretnijim informacijama i detaljima", kazao je za Klix Danilo Drobnjak, direktor komunikacija i marketinga kompanije H&M za Austriju, Adriatic regiju, Zapadni Balkan i Gruziju.

Kao što je Klix prvi pisao, njezini predstavnici iz Švedske su registrirali tvrtku na sudu u Sarajevu početkom ove godine pod imenom H&M Hennes & Mauritz B&H. Nakon toga je stiglo službeno priopćenje iz kompanije, čime su potvrdili informaciju da ulaze na tržište naše države.

Nedugo zatim raspisan je natječaj za 30 prodajnih savjetnika u Banjoj Luci, čime je otkriveno da H&M, pored Sarajeva, planira otvoriti trgovinu i u tom gradu.

Još uvijek nije poznato kada će i gdje biti otvorena trgovina navedenog brenda u glavnom gradu BiH, iako se spekuliralo da bi se mogla nalaziti u TC Alta.

H&M (Hennes & Mauritz AB, H&M) je poznati svjetski modni brend, poznat po tome što nudi modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok