Na području oko Međugorja u nedjelju se odvijala prilično dramatična akcija spašavanja kad je policija uz pomoć HGSS-ovih spasitelja pokušavala pomoći izgubljenoj ženi.

asnije se doznalo da se radilo o sredovječnoj Poljakinji koja je bil gola i vidno ozlijeđena, no odbijala je pomoć, prenosi Jutarnji list.

- U 14 i 50 dobijamo poziv od PU Čitluk za pomoći u spašavanju nepoznate poljske državljanke. Lovci i policija su locirali nepoznatu ozlijeđenu ženu koja je odbijala bilo kakvu pomoć unatoč višestrukim ozljedama.

Okupljamo tim od sedam spašavatelja te s dva vozila krećemo prema Vionici.

U 15 i 15 lociramo ozlijeđenu osobu koja je odbijala pregled i pružanje prve pomoći te krećemo samo s transportom prema makadamskom putu prema Majčinom selu. U 16 i 01 završili smo transport predavanjem unesrećene HMP-U Čitluk.

Još jednom odlična suradnja interventnih sluzbi općine Čitluk - opisao je HGSS na svojim stranicama tijek događaja.

Dnevni avaz doznaje da se radi o gospođi koja je u Bosnu i Hercegvoinu doputovala dva dana ranije, no kako je, zašto i pod kojim okolnostima zalutala u međugorska bespuća, pustoš obraslu dračom i grmljem, nitko još ne zna.

Slučajno su je pronašli lovci, a s obzirom na prizor koji su zatekli, odmah su pozvali policiju. Naime, žena je bila gola i izgrebana po cijelom tijelu. Kako je odbijala bilo kakvu suradnju i pomoć, policija je pozvala HGSS.

Žena je kasnije spasiteljima navodno samo nerazumljivo spominjala Gospu. Pretpostavlja se da nesretna žena ima psihičkih tegoba, a iz policije su rekli da njen nestanak nije bio prijavljen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok