Nije poanta u Draganu Čoviću ni činjenici gdje je on bio jučer, poanta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do širih javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza.

Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, kada su ubili i njegovu majku, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije, kazala je Borjana Krišto za Dnevnik.ba.

Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH za Dnevnik.ba je komentirala navodni skandal u Banja Luci na proslavi Dana RS-a.

“Uobičajene metode sarajevke političke i medijske mašinerije izmislile su aferu s Draganom Čovićem  u Banja Luci kako bi zataškali obljetnicu zločina tzv. Armije RBiH u Buhinim kućama. To je matrica i ponašanja koje 20 godina ne samo da gledamo nego živimo u BiH od koje pokušavaju stvoriti bošnjačku nacionalnu državu”, kazala je Krišto.

Smatra i kako se političko Sarajevo, jučer umjesto zločinom na Buhinim kućama, bavilo Draganom Čovićem, odnosno, Hrvatima u BiH.

“Nije poanta u Draganu Čoviću ni činjenici gdje je on bio jučer, poanta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do širih javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza. Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije”, kazala je Krišto.

Dodala je i kako Dan RS-a nije neustavan budući da je Narodna skupština RS-a izmijenila Zakon o praznicima RS-a.

“Političko i medijsko Sarajevo jednostavno lažu i podmeću, Dan RS-a više nije neustavan, dok Izborni zakon jest neustavan. Preporučila bih im da prvo pročitaju relevatne presude Ustavnog suda BiH o tome. Stvaranjem umjetne krize oko Čovića i Banja Luke nastoje zataškati sve ono za što su sami odgovorni. Bošnjačka politika vodi BiH u krizu i stvara krize, a ne Dragan Čović”, kazala je.

Krišto je istaknula kako se političko Sarajevo ničim drugim i ne bavi doli stvaranjem kriza.

“Bave se jedino i samo time – stvaranjem krize vezane za RS-a, Dan RS-a, Milorada Dodika, tako i Dragana Čovića i to je način da se diskreditiraju Hrvati u BiH i njihove legitimne političke težnje za konzumiranjem načela konstitutivnosti”, smatra Krišto.

Također, smatra i kako bi medijskom i političkom Sarajevo bilo pametnije da su jučer otišli u Vitez nego Banja Luku.

“Svake godine je isto u Banja Luci i to je već jedan viđen scenarij proslave Dana manjeg bh. entiteta. Trebali su otići u Vitez, jamčim da ih većina ne zna gdje je to, ne zato što zbilja ne znaju, nego jer je potrebno stvoriti jednu sliku o eksluzivnim žrtvama rata u BiH”, kazala je Krišto za Dnevnik.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok