Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da je sastanak u Bruxelessu sa čelnim ljudima Europske unije ranije dogovoren, te da će biti iskorišten za razgovore o europskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, a nikako za priču o NATO integracijama.

"To je nešto što smo, na neki način, konsenzusom uspostavili u Predsjedništvu vezano za izjavu o europskom putu. Sve što se kasnije događalo vezano je za problematizaciju tog pitanja. Odjednom se pojavilo i pitanje NATO-a i vezivanja tog pitanja za formiranje vlasti, što bitno usložnjava posjet, s obzirom na nagomilane probleme u BiH", rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

On je naveo da su ti problemi vezani, prije svega, za formiranje vlasti na razini BiH, čime se, kako kaže, ne realizira demokratski kapacitet utvrđen na izborima, što dovodi BiH u poziciju neefikasne zemlje.

"Očito je da nerazjašnjena situacija u FBiH dovodi u krizu i odnose na razini BiH", istaknuo je Dodik.

On očekuje da će posjet Bruxelessu biti posjet mogućnosti, ali ne može jamčiti pozitivan ishod.

"Ne mogu jamčiti neki dobar rezultat, imajući u vidu da odavde nosimo negativnu prtljagu koju trebamo tamo objasniti, a odnosi se na neformiranje vlasti, neeefikasnost organa, kašnjenje odgovora na Upitnik i druga pitanja", rekao je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok