Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva protiv Sujelmana Tukara, bivšeg komesara MUP-a Srednjobosanske županije, zbog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlaštenja.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, optuženom Tukaru na teret se stavlja da je u svojstvu komesara u MUP-u, propuštanjem dužnog nadzora zlouporabio položaj i ovlaštenje i postupao protivno Pravilnika o unutarnjoj organizaciji MUP-a.

On je, kako je navedeno u optužnici, iako je bio upoznat sa činjenicom da je u svibnju 2016. godine, pripadnik Policijske uprave Bugojno J. A. odlukom Suda u Bugojnu, upućen na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet mjeseci, dopustio da se on u evidenciji MUP-a vodi kao radnik na bolovanju.

– Dopustio je da se u evidencijama MUP-a vodi kao radnik na bolovanju i da se vrši obračun naknada za bolovanje po doznakama, te potpisao rješenje o korištenju godišnjeg odmora J. A. u trajanju od 12 radnih dana. Na osnovu bolovanja i naknade za godišnji odmor J. A. je za vrijeme dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora isplaćeno ukupno 2.879 maraka, u kojem iznosu je J. A. stekao imovinsku korist, kao i pripadajući doprinosi u iznosu od 1.836 maraka. Od toga je refundiranjem iznosa od 1.592 KM po osnovu bolovanja preko 42 dana oštećen Zavod za zdravstveno osiguranje SBŽ-a, a za razliku u iznosu od 3.123 KM je oštećen budžet SBŽ-a, navedeno je u optužnici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok