Tko će sahraniti Edina Gačića (43), likvidiranog u akciji sarajevskih specijalaca nakon višednevnog bijega u kojem je bio poslije ubojstva trgovca i policajca, pitanje je na koje se odgovor ne nazire.

Otac mu je umro, majku je ubio, dok se njegova sestra niti bilo tko drugi od rodbine još nije javio sarajevskoj policiji kako bi se raspitali za preuzimanje tijela, pišu Nezavisne novine.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi pojašnjava da će tijelo biti moguće preuzeti tek kada se obavi obdukcija, koja je naređena.

“Ali evidentno je da skoro 24 sata nakon što je likvidiran nitko, baš nitko, nije zvao policiju da pita kako preuzeti tijelo. Niti je policiju zvala rodbina, niti bilo tko drugi”, otkriva izvor “Nezavisnih” blizak MUP-u ŽS.

Obdukcija tijela bit će obavljena u prosekturi groblja “Bare”, kojim upravlja poduzeće “Pokop”, a ovom poduzeću se također nije javio nitko od Gačićeve rodbine.

Dok se mnogi pitaju hoće li se netko od Gačićeve rodbine javiti policiji, do policije pokušava doći i Sadmir Tarić, koji tvrdi da je na osnovu njegove informacije doprekjučerašnji bjegunac otkriven, te traži obećanu nagradu od 50.000 maraka. Ubrzo se oglasio i premijer Županije Sarajevo Edin Forto, koji zasad nudi dijalog.

“Kao što smo rekli na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice u vezi s raspisanom nagradom. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada”, naveo je Forto.

Oglasili su se jučer i iz FUP-a, odakle su zahvalili mnogima, uključujući i građane, jer su davanjem informacija doprinijeli napretku u određenim segmentima istrage. Istaknuli su da je nakon devet dana, u utorak, okončana najopsežnija potraga za jednom osobom u novijoj povijesti BiH.

Nisu otkrivali detalje o tome gdje se Gačić sve te dane skrivao, ali se u medijima navodi da je na sebi imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u Lepenici, kod Kiseljaka. Imao je i plavu, dulju jaknu, kao i trenirku, hlače i čizme.

Procurile su i informacije da je bio dobro opremljen i spreman za razmjenu vatre s policijom, kao i da je u obračunu s njima koristio šmajser, ali i pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića (46), kojeg je ubio u subotu. Imao je i dosta streljiva.

Na mjestu gdje je Gačić pronađen bilo je dosta granja koje je navukao, ali i sijena na kojem je ležao. Likvidiran je na nepristupačnom terenu, duboko u šumi.

Podsjetimo, osim policajca Begića, Gačić je, nekoliko dana ranije, izrešetao trgovca Sauda Sultanića (39). Gačić, inače, ima i dosta mračnu prošlost: odrobijao je ubojstvo suborca Ismeta Gunića i majke Sifete, nakon čega je neko vrijeme boravio u Banjoj Luci.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok