Hrvatski narodni sabor pripremio je nekoliko optužnih prijedloga pravosudnim tijelima BIH unutar kojih će biti targetirano niz državnih medija i javnih osoba koje uporno iz mjeseca u mjesec nastoje kolektivizirati termine poput UZP-a, ustaša, fašizma, i fakturirati ih cijelom narodu, cijelim strankama, pri tome ne prezajući od odgovornosti.

Govor mržnje i pokušaji da se Hrvate u BIH politički obespravi tako što će ih se međunarodnoj zajednici prikazivati kao fašiste i UZP-ovce, tako će završiti na sudskim tijelima BIH. Piše Poskok.info.

Presude sudova, ma što tko o njima mislio, nisu ništa nego skidanje kolektivne krivice i individualizacija zločina. Taj stav ponavlja se u javnosti godinama, i on je uvijek vrijedio, primjerice kada se sudilo Rasimu Deliću, i generalima Armije BIH, ma kako blage ili smiješne te kazne bile. No u slučaju BH Hrvata, mediji , čak i oni koji su po ustavu “i hrvatski” ne prestaju s goebbelsovskom praksom crtanja mete na čelu cijelom narodu.

Komunistički maniri

Radi se o praksi koja je na ovim prostorima viđana upraov kod fašista, ili kod komunista. Metu se, prije nego joj se uskrati pravo na život, pravo na postojanje, na ravnopravnost, prije samog čina, dehumanizira. Potom se pristupa dekaptaciji glave, prava, ravnopravnosti.

BIH ima zakone koji su osmišljeni upravo zbog ovakvih stvari. Ironija je da zakon koji je predlagao Denis Bećirović, (SDP) će upravo poslužiti za optužnice protiv ideologija bliskih Bećiroviću.

Prikupljeno na tisuće dokaza

HNS raspolaže s tisućama stranica snimljenog pisanog, audio i video materijala, dokumentiranih izjava koje su ciljano skupljane mjesecima a u kojima se pojedine lidere u Hrvata naziva fašistima, ustašama,  cijeli narod također ustaškim, uzp-ovskim itd. Tim pravnika, tražio je da se tijekom priprema optužnica medijski ništa ne spominje dok optužnice ne budu spremne.

Iako se ne radi o praksi HNS-a, njihov politološko-pravnički tim, ocijenio je da praksa kolektivnog denunciranja i liderstva i naroda, ima jasan cilj, koji u sebi ima antiustavan, protupravni, diskriminirajući i  krimogen  potpis. S čime će se morati zabaviti pravosudna tijela BIH.

Ono što posebno veseli je spremnost HNS-ovih pravnika da ovu stvar tjeraju do Strasbourga. Ono pak što razočarava jeste njihova uvjerenost da će sve te optužnice na sudovima u Sarajevu pasti. “Ne očekujete valjda da će Tužitelji koje su postavile te partije progoniti svoje šefove?” – kazao nam je jedan od HNS-ovih odvjetnika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok