I djeca iz Bosne i Hercegovine izložena su videozapisima u kojima se pojavljuje samoubilačka igra “Momo”.
Ova igra ubacuje se u videozapise na YouTubeu poput animiranog filma “Praščić Peppa” ili “Fortnitea”.

Crtani film počne normalno, da bi se nakon nekog vremena pokazao animirani lik strašne ženske osobe s izbuljenim očima koji govori djetetu da će ga ubiti ako se ne poreže po ruci ili nozi, piše Dnevni avaz. 
Brojni roditelji u Bosni i Hercegovini preko društvenih mreža objavili su upozorenje jer su se njihova djeca uplašila te neka čak ne smiju više uzeti mobitel i imaju noćne more.

Pogotovo je to slučaj kod manje djece od četiri ili pet godina.
U Velikoj Britaniji prije nekoliko dana pojavila se mnogo strašnija verzija ove igre u kojoj Momo od djece traži da uključi plin ili da pronađu i uzmu tablete.
Izazov “Momo” navodno je povezan sa smrti dvoje djece te potiče mlade da sebi naude, a u nekim slučajevima čak i oduzmu život.


Zbog toga su škole počele izdavati upozorenja na svojim internetskim stranicama i društvenim medijima tvrdeći da su ih kontaktirale stotine zabrinutih roditelja. Jedan od videozapisa počinje nevino, kao početak crtanog filma, a ubrzo se pretvara u izmijenjenu verziju s nasiljem i uvredljivim jezikom. U jednom drugom videu imena “MoMo” prikazuje se iskrivljena bijela maska koja potiče djecu da rade razne opasne stvari bez da to kažu svojim roditeljima.

U Argentini je čak 12-godišnjak počinio samoubojstvo, a sve zbog straha od “samoubilačke igre”.

Roditelji diljem svijeta prestravljeni su. Jedna majka kazala je kako je njezin sin (7) počeo prijetiti drugim učenicima u školi, a kad ga je pitala zašto to radi, kazao je kako će ga u suprotnom Momo ubiti u snu. Stoga se poziva roditelje na oprez u trenucima kada dijete koristi neki uređaj ili gleda videoisječke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok