U 2018. godini smanjen je broj nezaposlenih osoba za 8,4 posto i krajem prošle godine u BiH je bilo 435.266 nezaposlenih.

Kazao je ovo na press-konferenciji ravnatelj Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić prezentirajući rezultate rada ove agencije za prošlu godinu. - Najveći rast zaposlenosti u proteklom razdoblju zabilježen je u sektorima poslovanja nekretninama, administrativnih i uslužnih djelatnosti, prerađivačke industrije, pružanja smještaja...

Izdano je 16.090 radnih dozvola građanima BiH za rad u Sloveniji, a zaprimljen je 11.281 oglas za rad u ovoj zemlji – istaknuo je Bandić. Prema njegovim riječima, najviše su se tražili zavarivači, zatim vozači, zidari, tesari, radnici u proizvodnji, bravari, kuhari, armirači, građevinci...

- U 2018. godini, na osnovi realizacije dogovora o posredovanju u zapošljavanju medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom, izdano je 1000 radnih dozvola za rad u Njemačkoj. Plaće ovih radnika su oko 1800 eura – dodao je Bandić.

Iz Agencije su, također, objavili kako je najviše radnih dozvola izdano za građane Srbije, Turske, Republike Hrvatske, Kine, Egipta, Kuvajta i Italije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok