U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim dijelovima registrovan je i slab snijeg.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo 5, Bugojno 7, Drvar, Jajce, Livno i Sarajevo 8, Grude, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 9, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 10, Banja Luka, Brčko, Doboj, Mostar i Prijedor 11 i Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima padavina postepeno prestaju. U drugom dijelu dana razvedravanje u Krajini i Posavini, a večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u Posavini, Krajini i Hercegovini do 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok