Trebinjski građevinari već odavno, zbog nedostatka kvalificirane radne snage, zapošljavaju radnike iz drugih krajeva BiH, a na građevinama odnedavno rade i majstori iz Turske, piše Srpskainfo.

Jedna od najvećih građevinskih tvrtki u Hercegovini angažirala je podizvođača radova za keramičke poslove na velikom gradilištu u Trebinju.

Tvrtka iz Sarajeva dovela je petnaestak radnika iz Turske da postavaljaju pločice i rade drugu keramiku. Prva grupa je došla prije dvadesetak dana, a prije nekoliko dana stiglo je još nekoliko radnika iz Turske. S radnicima je u Trebinje došao i prevoditelj.

Tvrtka iz Sarajeva smjestila je keramičare, koji po prvi put na trebinjske građevine dolaze iz druge europske države, u jedan privatni objekt u Trebinju.

– Naša tvrtka angažira podizvođače za pojedine poslove. Angažirali smo tvrtku iz Sarajeva za keramičke poslove. Ova tvrtka je dovela radnike iz Turske i oni rade na našem gradilištu – potvrdio je sugovornik Srpskainfo.

Zanimanje keramičar u Trebinju je vrlo rijetko, jer nikada nije postojanja srednja škola koja bi obrazovala ove majstore.

U prošloj godini u Trebinju je izgrađeno 5 novih stambenih jedinica, u izgradnji je bilo 7, a u ovoj godini počela je gradnja novih stambeno-poslovnih kompleksa.

Stanove u Trebinju kupuju i stranci, a među kupcima ima i poznatih osoba iz javnog života. Ovih dana pojavila se informacija da je stan u novom trebinjskom naselju u centru grada kupila i bugarska veleposlanica u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok