Situacija u prihvatnom centru za migrante "Miral" u Velikoj Kladuši je i dalje napeta iako nema većih, odnosno masovnih incidenata, rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

"Tenzija i dalje ima, a situacija među njima može eskalirati u svakom trenutku. Policija je na terenu, prati događaje i u stanju je pripravnosti", ističe Šiljdedić.

Klix.ba javlja da je situacija u mjestu Polje u Velikoj Kladuši zabrinjavajuća s obzirom na to da se migranti iz Pakistana ponašaju suprotno svim pravilima ponašanja te su odlučili uzeti pravdu u svoje ruke nakon velikog sukoba koji se dogodio jučer.

"Migranti iz Pakistana odlučili su uzeti pravdu u svoje ruke. Pretražuju selo, tuku Alžirce i Marokance", kazali su za Klix koji posjeduje snimke na kojima se može vidjeti grupa migranata koji naoružani šipkama i drugim predmetima hodaju cestom, očito, u potrazi za suparnicima.

Prema riječima mještana koji su u strahu, policija sve promatra s parkinga kod Mirala jer nemaju odgovarajući kadar da se ozbiljno pozabave ovim problemom.

Sukobi među migrantima su svakodnevnica koja je kulminirala u noći s utorka na srijedu kada se sukobilo više od 100 osoba, prilikom čega ih je više ozlijeđeno. Ozljede je zadobilo i nekoliko policijskih službenika koji su radili na uspostavljanju reda i mira.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok