U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Bugojno i Jajce 16, Bihać, Drvar, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 17, Livno, Sanski Most i Zenica 18, Banja Luka, Gradačac i Prijedor 19, Brčko, Široki Brijeg i Zvornik 20, Grude i Trebinje 22, Stolac 23, Neum 24 i Mostar 25 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina poslijepodne i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano, uz umjeren porast oblačnosti poslijepodne što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu od 26 do 31 stupanj.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok