Predsjedatelj Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa uraditi i smišljen je kao podvala Hrvatima, a sada pokušava držati lekcije Srbima.

"Može samo blebetati. Iza njega stoji prevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima. Taj identitet prevare kod njih stalno postoji", rekao je Dodik niovinarima u Bihaću, komentirajući Komšićevu izjavu da "neće odustati od toga da Dodika sprečava u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji", javlja Srna.

Dodik je podsjetio da je ranije rekao da je Komšić političko nedonošče pobačeno na izborima i da to mišljenje ima i danas.

"On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nevažan, a nešto drugo je što se pokušava nametati kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi", kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi od kada postoji.

"Da sam želio napraviti krizu i danas bih to mogao. Mogao sam blokirati Predsjedništvo. To nisam uradio. Otišao sam u Predsjedništvo i taj organ je konstituiran. Netko drugi je rekao da se ne može formirati Vijeće ministara, nisam ja", naglasio je Dodik.

On je poručio da je i ovoga trenutka još za to da se formira vlast na razini BiH jer je to logično nakon izbora.

"Nikakva priča o NATO-u i kretanju prema članstvu se neće dogoditi bez obzira na to što on pokušava to predstaviti kao neke svoje ciljeve", rekao je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok