Kadrovsko povjerenstvo SDP BiH Sarajevo održala je sinoć hitnu sjednicu povodom dokumenata koji su se pojavili u medijima, a kojim se dokazuje da je Enver Zornić pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za kazneno djelo ubojstva grupe građana nebošnjačke nacionalnosti, odnosno ratnog zločina.

Na sjednicu je pozvan i Enver Zornić, ali se nije odazvao pozivu.

Na osnovu uvida u dokumente koji su se pojavili u medijima i medijske reakcije Envera Zornića, Kadrovsko povjerenstvo je donijelo jednoglasne zaključke kojima se predstavnicima SDPBiH u vlasti Sarajevske županije nalaže se da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP "Toplane".

Kadrovska komisija traži također hitni ispis Envera Zornića iz evidencije članstva.

Predsjednik i članovi Kadrovskog povjerenstva SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku, priopćeno je iz Župaijskog odbora SDPBiH Sarajevo.

Kadrovsko povjerenstvo uputilo je i najiskreniju ispriku članovima obitelji žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Smjena Zornića će biti pokrenuta danas na sjednici Vlade Sarajevske županije, a na inicijativu ministara iz SDP BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok