Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, točnije na Pedijatrijskoj klinici danas se odvijala drama. Kako doznaje Avaz, Denis S., roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta.

Intervenirala je policija MUP-a SŽ.

Denis S. je za Avaz i ispričao svoju stranu priče.

- Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i cijelo vrijeme govore kako je to posljedica puberteta. Nakon pet mjeseci jedna doktorica kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i kako treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje tvrde kako dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre - kaže na početku ispovijesti Denis S.

Nakon nekoliko tjedana dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

- Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje dobiva lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem kako imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor kako ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz ljekarne KCUS-a. Sljedeći korak je da se potpisuje izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I jučer mu govorimo kako imamo lijekove još za danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže kako trebaju doći neki liječnici vidjeti može li se nešto uraditi. A napominjem vam kako su ti doktori već bili suglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja ''doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imat ćete problem'' - prepričava ogorčeni roditelj bolesnog djeteta.

Kaže kako je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu i rekao joj da će sve biti uredu.

- Rekao je ''vidimo se sutra''. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: "Doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?" Kaže on: "Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče'' i počeo je govoriti kako nije do njega i smijao mi se u lice. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: ''Nemoj da te ubijem sada, razumiješ!" Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam skupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez suglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno - kaže na kraju Denis S.

Naime, policijski službenici MUP-a Sarajevske županije osobu koja je prijetila pištoljem šefu Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kako je za Klix rekao glasnogovornik MUP-a SŽ Mirza Hadžiabdić, policijski službenici su postupili po prijavi liječnika i priveli jednu osobu zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

Muškarac je zadržan u prostorijama MUP-a gdje je na ispitivanju kako bi se utvrdile sve činjenice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok