Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije reagiralo je na izjave ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac o smještaju izbjeglica u Salakovac.

- Izjave gđe Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje su se pojavile u većini medija, a kojima „iskazuje spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak“, za MUP HNŽ sa sigurnosnog aspekta su potpuno neprihvatljive, priopćeno je iz ovog MUP-a.

- Naime, Centar Salakovac djeluje kao centar otvorenog tipa kojeg korisnici-migranti slobodno napuštaju i bez ikakvih ograničenja se kreću širim područjem Hercegovačko-neretvanske županije, što izaziva strah i nelagodu lokalnog stanovništva, tako da najava bilo kakvog dovođenja novih korisnika Centra, njegovo prebukiranje i stvaranje novih Vučjaka ne dolazi u obzir, jer smo poučeni višemjesečnim iskustvima policije Unsko-sanske županije, ističe se u priopćenju.

- Područje HNŽ je već u velikoj mjeri opterećeno migrantskom krizom. Pored korisnika Centra Salakovac, postali smo jedna od značajnijih migrantskih ruta. Postupanje policije u vezi nedozvoljenih radnji migranata postali su skoro svakodnevnica. U ovoj godini do sada je zabilježeno poduzimanje mjera i radnji prema migrantima u više od 150 slučajeva, naglašeno je.

- Uloga i zadaća policije HNŽ je pružiti maksimalnu osobnu i imovinsku sigurnost svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području, tako da ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima, bez ikakvih prosudbi mogućih posljedica koji takvim činom mogu biti prouzročene, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok