Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je sinoć kako za vrijeme njegova mandata neće biti održana Parada ponosa, odnosno gej parada.

Govoreći u Centralnom dnevniku na Face TV, a odgovarajući na pitanje bi li podržao paradu ponosa u Banjoj Luci, izjavio je kako je dovoljna jedna u Sarajevu.

- Smatram kako su to vrijednosti koje ne treba na taj način promovirati na trgovima. To nije u duhu naroda kojem pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak kako nitko nije ugrožen.

Dodao je kako za vrijeme njegova mandata neće biti gej parade u Banjoj Luci. Istaknuo je kako nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.

- Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav – kazao je on.

Istaknuo je kako se entiteti trebaju natjecati u tome tko će biti bolji.

- Ja šaljem jednu ljudski poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković.

Dodao je kako je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

On je rekao da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje što mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo. On je spomenuo negativne natpise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje tko ga odbija, rekao je: "Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima". Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok