Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je sinoć kako za vrijeme njegova mandata neće biti održana Parada ponosa, odnosno gej parada.

Govoreći u Centralnom dnevniku na Face TV, a odgovarajući na pitanje bi li podržao paradu ponosa u Banjoj Luci, izjavio je kako je dovoljna jedna u Sarajevu.

- Smatram kako su to vrijednosti koje ne treba na taj način promovirati na trgovima. To nije u duhu naroda kojem pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak kako nitko nije ugrožen.

Dodao je kako za vrijeme njegova mandata neće biti gej parade u Banjoj Luci. Istaknuo je kako nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.

- Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav – kazao je on.

Istaknuo je kako se entiteti trebaju natjecati u tome tko će biti bolji.

- Ja šaljem jednu ljudski poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković.

Dodao je kako je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

On je rekao da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje što mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo. On je spomenuo negativne natpise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje tko ga odbija, rekao je: "Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima". Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković.