Javnost u BiH je oduševljena je herojskim potezom zeničkog policajca Ermina Mujezinovića koji je prekjučer na Kamberovića polju u Zenici, skočio u rijeku Bosnu i spasio trogodišnjeg dječaka. Policajac je za Dnevni Avaz ispričao detalje događaja.

- Vršeći redovne poslove i zadatke kolega i ja smo upućeni na lokalitet Kamberovića polja, gdje je bila prijava da se dijete izgubilo. Po dolasku, uočili smo jednu gospođu i dijete koje je trčalo prema koritu rijeke Bosne. U prvi mah, nisam ni pomislio da bi dječak mogao ući u rijeku s obzirom da je bila ledena i nabujala jer su prethodnih dana padali kiša i snijeg. Međutim, maleni dječak je ušao u ledenu rijeku i pokušao da hoda misleći da može prijeći na drugu stranu. Nakon udaljavanja od nekih pet metara od obale, dječaka je voda oborila i okrenula na stomak i počeo se daviti - ispričao je Mujezinović. Dodaje kako je odmah u tom trenutku znao što mora napraviti i odmah je krenuo u nabujalu rijeku da spasi dječaka. - Znao sam da će svakim sekundom biti dalje od obale jer će ga struje rijeke, koje su zaista bile jake, nositi dalje od obale i time bi spašavanje koje je i ovako bilo teško postalo skoro pa nemoguće. Bez oklijevanja sam ušao u rijeku. Tlo je bilo klizavo, rijeka mutna i jaka. Međutim, uspio sam dječaka uhvatiti za natopljenu jaknu, u predjelu leđa, i na taj način ga podići iz vode. On je samo vrištao i neutješno plakao. Iznio sam ga iz vode i predao kolegi koji je bio na obali - kaže Mujezinović.

Ističe da niti u jednom trenutku nije razmišljao o svom životu, a spašavanje i biti na usluzi građanima, kaže, njegova je dužnost. - Vjerujete, ni u jednom trenutku nisam oklijevao hoću li ući u rijeku. I ja sam roditelj malenog dječaka i samo sam se stavio u situaciju da je to moje dijete. Po izlasku iz vode nisam bio svjestan uopće da sam, ustvari, spasio jedan mladi život koji je mogao biti ugašen - govori on.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com