Biskup banjolučki susreo s ministrom dr. Gordanom Grlićem Radmanom i njegovim suradnicima. Na radnom sastanku je sudjelovao i Zvonko Milas, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, prenosi tabb.

Središnje teme razgovora su bile aktualne financijske situacije škola pri Katoličkim školskim centrima u Bihaću i Banjoj Luci.

Biskup Komarica i ravnatelj Ljevak, predstavili su višestruku vrijednost i važnost tih škola, kako za domicilne preostale Hrvate, tako i za druge, koji pohađaju te škole, a onda i konkretne, kontinuirane poteškoće lokalnih vlasti, koje ne tretiraju ove škole ni njihove djelatnike jednako kao i sve druge škole, njihove djelatnike i učenike. Zajednički su razmotrili neke od konkretnih koraka i mjera koje će trebati čim prije poduzeti, piše Nedjelja.ba.

Biskup i ravnatelj su zahvalili ministru i državnom tajniku za svu dosadašnju dragocjenu podršku naporima Banjolučke biskupije da i kroz odgoj i obrazovanje mladih generacija dadnu svoj doprinos pozitivnom razvoju mladih ljudi koji su budućnost svakog naroda i svake zemlje.

Posebnu pozornost poklonili su svi zajedno aktualnom „izuzetnom“ projektu Banjolučke biskupije – izgradnji Europskog centra za mir i suradnju Marija Zvijezda u Banjoj Luci.

Biskup Komarica je izvjestio o dosadašnjim hvale vrijednim poduhvatima od strane Vlade i Sabora RH, o dolasku u Centar čak tri velike državne delegacije tijekom proteklih mjeseci, te o konkretnim poslovima koje pojedini članovi nekih od zaduženih ministarstava već provode.

Također ih je informirao o radnom susretu s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Zoranom Tegeltijom i razgovorom s njime o prekograničnoj suradnji Hrvatske – BiH i Crne Gore.

Ministar Grlić Radman i tajnik Milas dali su biskupu Komarici neke konkretne sugestije i obećali da će i dalje aktivno sudjelovati u započetom važnom projektu iza kojega stoje ugledni članovi javnog života iz većeg broja članica Europske Unije. Biskup im je zahvalio za svu dosadašnju i buduću pomoć.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok