Hercegovački svećenik fra Mario Knezović na svom profilu osvrnuo se na diskriminaciju hrvatskih državljana iz BiH prilikom prelaska granice i ulaska u Republiku Hrvatsku, ali i "grčevitu borbu" njihovih predstavnika u Saboru RH.

"Zastupnici koji u Hrvatskome saboru predstavljaju Hrvate iz BiH i dijaspore evo već danima prosvjeduju, vapaje upućuju, najavljuju štrajk glađu ako se hrvatskim državljanima ne dopusti neometan prijelaz granice. Mediji o tome šute. Borba tih zastupnika se nastavlja. Za svoje birače se grčevito bore. Njihovi birači koji su ih birali solidarizirali su se s njima i ne putuju u Hrvatsku. Oni koji su glas dali Glasnoviću i drugima plaćaju test za ulazak u RH. Nek samo ustraju Zdravka Bušić, Radoje Vidović i Nevenko Barbarić", napisao je ironično fra Mario Knezović te dodao:

"A ovi "zločesti" mediji javljaju samo kako se zastupnik Miro Bulj bori za Hrvate BiH. NAPOMENA: U tekstu je samo posljednja rečenica istinita", zaključio je.

 

Podsjetimo, hrvatski državljani iz BiH u Hrvatsku mogu samo na 12 sati bez dodatnih uvjeta. U protivnom im je potreban negativan test, potvrda o cijepljenju ili potvrda o preboljenom koronavirusu. Piše Dnevnik.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok