Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema te odluke ni autoriteta koji će promijeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu ništa ne može ni posljednja odluka međunarodnog, kako ga je nazvao, mešetara Valentina Inzka.

- Zastrašivanje Srba zbog istine završit će debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti - poručio je Dodik.

On je naglasio da je Inzko to dobro znao, pa takvu odluku nije donio na primjer prije 12 godina kada je došao, već je to uradio odlazeći iz BiH, bez ikakve odgovornosti za događaje koji će uslijediti, jer je uzeo milijune eura u toj zemlji ne pokazavši ni zrno odgovornosti.

- Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno ne treba mu nikakva obrana, pa je jasno kakvu Inzko istinu brani i tko mu zbog toga aplaudura - rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH istaknuo je da je 26 godina prošlo od građanskog rata i za 26 godina nije se uspjelo s nametanjem kolektivne krivice niti je laž postala istina, tako ni Inzkova, kako je rekao, posljednja pakost neće imati više uspjeha.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok