Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u lipnju u odnosu na svibanj ove godine bilježi rast za 3,7 posto, dok u usporedbi s lipnjem 2020. godine bilježi rast od 18 posto.

U lipnju u odnosu na svibanj 2021, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 13,9 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 8,6 posto, a proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 8,3 posto, dok je proizvodnja energije manja za 0,8 posto, a kapitalnih proizvoda manja za 3,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjem nivou, u lipnju 2021, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 36 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 26,3 posto, intermedijarnih proizvoda veća je za 19,8 posto, energije veća je za 14,4 posto, a proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 4,3 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u lipnju u u odnosu na svibanj 2021. godine porasla je u prerađivačkoj industriji za 6,6 posto, a u području vađenje ruda i kamena veća za 1,3 posto, dok je proizvodnja i opskrbe električnom energijom i gasom manja za 0,4 posto.

Na godišnjem nivou, u lipnju 2021, u odnosu na isti mjesec 2020, industrijska proizvodnja bilježi rast u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i gasom za 21,4 posto, u prerađivačkoj industriji zabilježen je rast od 17,6 posto, a u vađenju ruda i kamena rast za 8,4 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com